Realisatie van de duurzaamste gerenoveerde bio-based woning in Zeeuws-Vlaanderen.

Christiaan Trapman test de wandverwarming met infrarood camera

U bent van harte welkom op zaterdag 4 en 11 november in Aardenburg tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute.

De meeste Aardenburgers kennen de voormalige huisartsenpraktijkwoning op de hoek aan de Markt wel. De huisartsen zijn verhuisd, daarna werd de woning volledig met natuurlijke bouwmaterialen (ook wel bio-based genoemd) gerenoveerd.
Trapman heeft samen met een aantal betrokken partners een duurzame energieinstallatie geïmplementeerd en wandverwarming aangebracht om de woning middels infrarode stralingsenergie te verwarmen.
Verder werd door Trapman het sanitair en een aantal nieuwe vloeren verzorgd.

Deze renovatie zet de trend op gebied van duurzaamheid, gezond binnenklimaat en wooncomfort en dient mede als proef om woningen en gebouwen meer zelfvoorzienend te maken door eigen energie op te wekken.

Bijzonder is de infrarode stralingswarmte die volledig is weggewerkt in de leemmuren van de woning, dit geeft een andere warmtebeleving dan verwarmen met warme lucht van radiatoren.

Op zaterdag 4 en 11 november tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute wordt de woning opengesteld en kan je een kijkje komen nemen en ervaren hoe het verwarmen met stralingswarmte aanvoelt. De afwerking met het natuurlijke materiaal leem biedt tevens bijzondere eigenschappen op gebied van conditionering van binnenklimaat en een vrijheid aan esthetische afwerkingsmogelijkheden.

Klik hier om je bezoek aan te melden via de website van de organisatie.

U bent van harte welkom op zaterdag 4 en 11 november van 10u tot 16u in de Oude Kerkstraat 2 te Aardenburg.

, , ,

Reacties zijn afgesloten